updated 12:59 PM UTC, Oct 14, 2019

Απάντηση για δημοσίευση - Εν Άνδρω

Με αφορμή το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Εν Άνδρω», την 25η Μαρτίου 2018, με τίτλο: «Aπολογισμός Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Αιγαίου & Κρήτης 2018 - Χώρα Άνδρου» και υπότιτλο «Το επικοινωνιακό «μπλακ -άουτ»,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου απέστειλε εγκαίρως προς δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή προς τον διαχειριστή της ιστοσελίδας η οποία αγνοήθηκε πλήρως αν και δόθηκε στην ιστοσελίδα και τον διαχειριστή της παραπάνω από μεγάλο χρονικό περιθώριο για να ανταποκριθεί.  Ως εκ τούτου ακολουθώντας την παραίνεση του υπογράφοντος «Εν Άνδρω»: «Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι. Είναι προς το συμφέρον του ΝΟΑ και της Άνδρου» σας ξαναστέλνουμε την επιστολή την οποία δημοσιεύουμε παράλληλα και εξ ιδίων.

 

Η Επιστολή του Δ. Σ. ΤΟΥ Ναυτικού Ομίλου Άνδρου

Άνδρος 26.3.2017

Κύριε Μπασαντή,

Με αφορμή δημοσίευμά σας στη σελίδα σας «εν Άνδρω» με τίτλο: «Aπολογισμός Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Αιγαίου & Κρήτης 2018 -Χώρα Άνδρου» και συγκεκριμένα στην ενότητα «Το επικοινωνιακό «μπλακ-άουτ», σας διευκρινίζουμε ότι σφάλετε. Δεν υπήρξε κανένα επικοινωνιακό «μπλακ-άουτ». Αντιθέτως υπήρξε ευρεία κάλυψη του πρωταθλήματος από τα ΜΜΕ. Καθώς φαίνεται ότι δεν είστε καλά ενημερωμένος σας πληροφορούμε ότι το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το ΝΟΑ στις 12 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύθηκε στις εξής εφημερίδες και site:

 

Στις παραπάνω δημοσιεύσεις ο αναγνώστης σας, εάν δεν είναι αυστηρά προσωπικός σας αναγνώστης, θα μπορούσε ίσως να ενημερωθεί.

Παράλληλα, ίσως ο Έπαρχος Άνδρου, στον οποίο αναφέρεστε εσείς στο δημοσίευμά σας, να ικανοποιηθεί, αν δει δημοσιευμένη την χορηγία της Περιφέρειας στο Πρωτάθλημα, να ξεπερνά τα στενά όρια του νησιού μας και να εκτείνεται σε δημοσιοποίηση στον αθηναϊκό τύπο και στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, να ενημερώνατε και το πρώην μέλος του Δ. Σ. του ΝΟΑ, στο οποίο αναφέρεστε, για τις εν λόγω δημοσιεύσεις σε άλλα ΜΜΕ, πλην του δικού σας. 

Τέλος σας πληροφορούμε ότι εάν σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε νέα για τις δραστηριότητες του Ομίλου μας μπορείτε πρωτίστως να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του ΝΟΑ http://www.noa.com.gr/el/  όπου υπάρχουν οι σχετικές ενημερώσεις, ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

Με την παράκληση, η επιστολή μας να δημοσιευθεί στην σελίδα σας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πραγματικότητα και να αποκατασταθεί η αλήθεια, (ανασκευή των fake news) σας επισημαίνουμε και πάλι, πως για ό,τι χρειάζεστε, να μην διστάζετε να ενημερώνεστε από το site μας ή να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα του Ν.Ο.Α.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 Το Δημοσίευμα της ιστοσελίδας

 

Aπολογισμός Περιφερειακού ΠρωταθλήματοςΙστιοπλοΐας Αιγαίου & Κρήτης 2018 - Χώρα Άνδρου

Το επικοινωνιακό «μπλακ-άουτ»

Η πληροφόρηση: Ο πρώτος που μάς ανέφερε για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Αιγαίου και Κρήτης ήταν ο αρχιλογιστής του πλοίου που μας έφερε στην Άνδρο πριν 5 μέρες! Μας μίλησε για δεκάδες τρέιλερ με σκάφη που γέμιζαν το γκαράζ του πλοίου!Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΝΟΑ με τον οποίο συντεξιδεύαμε γιατί δεν είχαμε πληροφορηση. Απάντησε αναφέροντας ένα κάποιας που θεωρητικά είχε την ευθύνη! Πρακτικά οι αγώνες άρχιζαν σε λίγες ώρες και πληροφόρηση δεν υπήρχε...  

Οι αντιδράσεις: Ο έπαρχος Άνδρου τηλεφώνησε το μεσημέρι 24/3 - μετά την έναρξη των αγώνων - ρωτώντας γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας και τους χορηγούς του στο site, καθώς η Περιφέρεια ήταν ένας από αυτούς!

Αναγνώστης έστειλε στο Εν Άνδρω το παρακάτω σχόλιο/ερώτημα: «23-24-25 Μαρτίου 2018. Περιφερειακό πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας (Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης). Με συμμετοχή καμιάς 200αριάς ιστιοπλόων που ομορφαίνουν με τα πανάκια τους το Νειμποριό, το Παραπόρτι, το Λύδι. Από αυτούς θα προκριθούν οι κορυφαίοι για το Πανελλήνιο, από όπου προκύπτουν οι Εθνικές και Ολυμπιακές Ομάδες Ιστιοπλοϊας. Απορώ που σας διέφυγε;»

Η απάντηση: Οι αγώνες προετοιμάζονταν μήνες. Κι όμως κανένα δελτίο τύπου δεν έφτασε όλο αυτό το διάστημα στο Εν Άνδρω. Κανένας αρμόδιος τύπου δεν τηλεφώνησε ποτέ. Από μια μικρή έρευνα που έκανε πρώην μέλος του ΔΣ του ΝΟΑ, τον οποίο ρωτήσαμε, δεν φαίνεται να έχει σταλεί δελτίο τύπου και σε κάποιο άλλο ΜΜΕ. Μάθαμε λοιπόν για τους αγώνες - με τον τρόπο που το μάθαμε - λίγες ώρες πριν την έναρξη τους! 

Είχαμε πλέον ανειλημμένες υποχρεώσεις. Ζητήσαμε φωτογραφίες ή ένα δελτίο τύπου. Δεν λάβαμε. Λάβαμε όμως μετά την έναρξη τους σειρά ευγενικών τηλεφωνημάτων από αρμόδιους του ΝΟΑ. Και υποσχεθήκαμε να καλύψουμε την απονομή των αγώνων. 

Όμως κι εκεί σκοντάψαμε. Δεν υπήρχε εντεταλμένος να μάς δώσει το προφίλ των αγώνων. Ευτυχώς η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με πολύ καλή διάθεση έδωσε την γενική εικόνα των αγώνων. Συμπληρωματικά στοιχεία πήραμε από το Λιμεναρχείο Άνδρου για τον απολογισμο.

Αυτά προς εξήγηση. Παραμένει όμως το ερώτημα αυτού του ιδιότυπου επικοινωνιακού «μπλακ-αούτ» που έπαθαν οι αγώνες. Είναι παράδοξο ο ΝΟΑ που πέτυχε πολλά σε αυτό το περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε την επικοινωνιακή διαχείριση του. Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι. Είναι προς το συμφέρον του ΝΟΑ και της Άνδρου.

«Εν Άνδρω»